• Pula Superiorvm 2019
  Pula Superiorvm 2019 Uvjerite se svojim očima u stegu i zahtjevnost rimske vojske.
 • Pula Superiorvm 2019
  Pula Superiorvm 2019 Prisustvujte okršajima popularnih antičkih boraca u izvornom okruženju - pulskom amfiteatru.

legionar-closeup

Dobrodošli na Pula Superiorvm 2019.

Ovogodišnji festival je 18. po redu i nadamo se da će vas oduševiti kao i svake godine.

ribbon-banner

 

DSC 0108-webFestival antike - Pula Svperiorvm, odgovor je na potrebu za stvaranjem prepoznatljivog glazbeno-scenskog, edukativnog događaja koji će svima koji to žele približiti izrazito vrijedan dio tri tisućljetne povijesti grada i njegove okolice. Dani antike - Pula Svperiorvm  i 2019. godine donose uzbudljive i događajima ispunjene dane iz bogate antičke povijesti. Sve će se zbivati na antičkom trgu Forumu, na prostoru ispred izvrsno očuvanog Augostovag hrama i gradske Palače koji su se dokazali kao izvrsna kulisa za iznimno sadržajan i bogat program. Glazbeno-scenski program održavat će se 24.5.; 31.5.; 7.6.; 14.6. i 15.6.2019. od 18 – 22 sata  i 25.5.; 1.6.; 8.6. i 15.6.2019.  od 10 – 13 sati.

19.30 h  Spectacvla antiqva u Areni

Atraktivna je i borba gladijatora koja se održava u Areni u sklopu povijesno-zabavnog  programa Spectacvla Antiqva. Program kojeg je već pogledalo na tisuće gledatelja ove godine započet će 15.6.2019. s početkom u 19.30 sati.

Predstava Histri i program na Nezakciju koji su se trebali održati danas, nedjelja 12.lipnja 2016.s početkom u 19:30 otkazuju se, a novi termin je 15.srpnja 2016.

Program je otkazan zbog nepovoljnih vremenskih prilika, tj. najavljene kiše i grmljavine.

Nije li današnji turizam inspiriran ljudskom željom za komunikacijom, upoznavanjem kultura i divljenjem prema atrakcijama?

Današnji suvremeni putnik često obilazi svijet s ciljem da sazna što više o različitim kulturama i narodima, a nova znanja omogućuju mu i nove usporedbe. Razvijaju njegovu moć zapažanja, njegove slike doživljaja i iskustva.

Možda ni jedna ‪‎civilizacija nije pobudila takvo zanimanje kao veliko carstvo drevnog Rima. Naslijeđe njegove arhitekture, politike, kulture i umjetnosti preživjelo je stoljeća, a neodoljivo privlači i današnji tehnološki razvijeni svijet. Na različitim lokacijama uz likovno, umjetničko, znanstveno, književno, glazbeno i scensko stvaranje, uvijek iznova festival pridonosi antičkoj umjetnosti i ostvaruje zanimljivo „putovanje“ u život davnih vremena.

U antici su nastale gotovo sve književne vrste. Svjetska se književnost višestruko vraćala na antiku kao uzor iz koje su crpljene teme i principi njihove umjetničke obrade, davala je impulse, bila je nepresušni izvor književnog stvaralaštva.  Glavni oblik zabave u Rimu, osim borbe gladijatora, bilo je kazalište. Poticaj je, kao što je to slučaj s velikim dijelom rimskog kulturnog života isprva stigao iz Grčke. Predstave poznatih antičkih djela i ove godine tražit će ispunjeno gledalište naše ljetne pozornice. 

Zahvaljujući umijeću i domišljatom radu naših sudionika, prijatelja festivala, i ove godine s velikim zadovoljstvom pripremili smo zavidan program. Upravo poput moćnih Rimljana, njegujemo svoj ugled i ponosni smo što svojim prijateljima i publici, s velikim zadovoljstvom uskoro predstavljamo novu i svježu priču koja živi i danas ovdje među nama.

Dobrodošli na Dane antike – Pula Superiorvm 2016. Veselimo se zajedničkom druženju i prijateljstvu.


Stranica 1 od 11

Kontaktirajte nas

Prijava za novinare

PS Novosti

Dani antike - Pula Svperiorvm, Forum

Dani antike - Pula Svperiorvm, Forum Dani antike - Pula Svperiorvm, Forum
Festival antike - Pula Svperiorvm, odgovor je na potrebu za stvaranjem prepoznatljivog glazbeno-scenskog, edukativnog događaja koji će svima koji to žele približiti izrazito vrijedan dio tri tisućljetne...
Saznaj više...

Odgođen program na Nezakciju

Odgođen program na Nezakciju
Predstava Histri i program na Nezakciju koji su se trebali održati danas, nedjelja 12.lipnja 2016.s početkom u 19:30 otkazuju se, a novi termin je 15.srpnja 2016. Program je otkazan zbog nepovoljnih...
Saznaj više...
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8

Lokacije

1

Forum

Forum (tal.Piazza Foro) je središnji gradski trg, čija povijest započinje osnutkom rimske kolonije Pole. 

2

Portarata

Portarata (lat. Porta Aurata ili Aurea Zlatna vrata) je gradski trg koji se nalazi s južne strane Giardina i na početku Ulice Sergijevaca, a krasi samo središte Pule. 

3

ArenaAmfiteatar u Puli ili pulska Arena najveći je i najsačuvaniji spomenik antičkog graditeljstva u Hrvatskoj